Nieuwsbericht

Manifest Haarlemmermeer ondertekend

31 maart 2022

Op 31 maart 2022 is het manifest “Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer” ondertekend. Mirjam van Dootingh was als bestuurder van Caring Communities één van de partijen die een handtekening onder dit manifest plaatste.

Haarlemmermeer staat voor een belangrijke uitdaging: de komende 20 jaar ontstaat een tekort aan 3150 woningen voor ouderen en kwetsbaren die zorg nodig hebben. Tegelijkertijd dreigt er een tekort aan zorgpersoneel, mantelzorgers en passende woonruimte. Daarom tekenden zorgaanbieders, woningcorporaties, de gemeente Haarlemmermeer en zorgverzekeraar en zorgkantoor Zorg en Zekerheid een uniek manifest. Met “Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer” hebben de samenwerkende partijen de handen ineen geslagen om het tekort aan passende woonruimte aan te pakken.

ondertekening manifest

Dankzij het manifest investeren de samenwerkingspartners in de toekomst waarbij samen nieuwe initiatieven en projecten worden ontwikkeld. Het streven is natuurlijk om hier ook een Caring Community Woonvoorziening te ontwikkelen.

Klik hier voor het manifest en het persbericht.

gemeente alkmaar logo